Tadi pagi lepas driving lesson saya singgah di kedai kopi Jalan Eunos dekat dengan Eunos MRT station. Lepas order Mee Soto and air tebu, saya pergi kedai mama untuk beli Straits Times. Kebetulan hari ni semua front page muka Mas Selamat cerita pasal hasil siasatan panel khas yang dibentuk oleh kerajaan. Bila nampak saya nak beli surat khabar tu, mamak tu kata..ah jangan bacalah ni semua..Cerita kartun tu..Takkanlah toilet tempat tahanan Mas Selamat macam ni! Saya senyum je dan kemudian duduk di meja saya.

Kesian kerajaan, tak ramai percaya cerita dorang..Kemudian tergerak hati saya nak panggil mamak tadi tu. Saya lambai dia datang tempat saya duduk. Bila dia dekat je saya beritahu dia..”Toilet kat sana memang macam nilah. Saya kaunselor kat sana. Saya pernah pergi bilik air ni”. Tak tahulah dia percaya ke tidak. Tapi dia jawab. “Oh yer ke? Tapi macam mana dia boleh panjat pagar pulak. Saya cakap tengoklah sendiri gambar2 tu”

Di masjid pun sama, jemaah2 masjid tanya saya mana boleh toilet macam tu, saya begitahu perkara yang sama. Hmmph..”Saya dah buang air dah dalam toilet tu pun. Memang betul. Tulah toilet yang Mas Selamat gunakan.”

So..nak percaya ke tidak? Tepuk dada tanya selera. : )

Leave a Reply